Po svetu

Registan, Samarkand, Uzbekistan, medrese.

En izmed najlepših razgledov: samarkandski Registan.

Žiga Lovšin, Uzbekistan, fotoaparat.

Posledica bežanja pred psi v uzbekistanskih hribih.

Potovanje – pusti te brez besed, nato pa te spremeni v pripovedovalca zgodb.


(Ibn Battuta, Veliko popotovanje)

Že na prvi strani je na ogled izbor popotnih fotografij in zapisov z razstave "Kdo si, človek v šotoru?".  Potovanja sicer niso tako pogosta, kot bi si želel, toda dokumentarna fotografija mi je izmed vseh zvrsti morda še najbolj pri srcu. Spoznavanje ljudi, kultur, življenja, zgodovine in geografije mi je namreč že od nekdaj nadvse zanimivo. Sklopljenje popotnih doživetij s fotografijo je tako nekaj, česar se silno veselim. Najpogosteje iščem navdih pri dokumentarnih fotografih kova Steve McCurry, Sebastiao Salgado in Fan Ho, ki zajemajo življenja ljudi v vseh možnih okoliščinah, hkrati pa imajo izredno oko za kompozicijo in svetlobo.

Na potovanja sem šel na različne načine: sam, v paru ali z odpravo (medicinska odprava na Madagaskar 2013, POTA Bolivija 2015), temu primerna je tudi raznolikost doživetij.*Več popotnih zgodb in fotografij najdete na blogu

Kritika popotnih fotografij

Leta 2019 je fotograf Jared Polin (Fro Knows Photo) komentiral deset mojih popotnih fotografij na svojem Youtube kanalu. Vabljeni k ogledu.

Uzbekistan

Iran

Indija

Izrael

Madagaskar

Bolivija

Turčija